Isabelochjag.se – Vi väntar på lillasyster!

Hur gick det med min plan nu då?

  

Man ska inte ropa hej förrän man är över ån brukar det ju heta, men vi kan ju sammanfatta morgonen ändå. 

Jag lämnade ju Isabel senare i morse för att underlätta för henne. Så att dom hade hunnit ut efter frukosten och börjat leka där ute redan när vi kom.

Det fungerade bättre vid själva ’hejdå’ ögonblicket. Hon blev ledsen men inte totalt ’min värld rasar och jag vet inte vart jag ska ta vägen’ ledsen. Men timmen innan var inte den mysigaste. 

Redan när vi hade ätit klart och jag sa orden ’Nu får vi plocka bort här och gå och ta på oss så att vi kan gå till förskolan sen..’ så brast det för henne. Hon bröt ihop och skrek ’nej nej’ och skulle BARA kramas. Vi kramades och kramades och jag berättade om och om igen att vi snart skulle ta på oss våra kläder, borsta håret och gå till förskolan. Hon sa nej varje gång och jag fortsatte. Tillslut hade hon slutat gråta och jag hämtade hennes hund och satte dom både i soffan tillsammans med hennes nya vantar och nappen framför Barnkanalen. Ska du och hunden prova dina nya vantar som du ska ha på förskolan föreslog jag och det skulle dom. Jag gick och hämtade dagens kläder och vi pratade hela tiden om hur bra dom vantarna kommer vara på förskolan. Några enstaka ’mm’ fick jag och det kändes som att den största krisen hade släppt.

Vi fick på oss kläderna. Det tog dock alldeles för lång tid men ibland får det nog vara så. 

Hon skulle INTE åka vagnen ner och myrsteg fick en helt ny innebörd. Men tillslut kom vi fram. Hon ville inte gå in genom grinden och hon ville inte att jag skulle gå. Men som sagt, inget ’min värld rasar’ utbrott och jag kände mig inte riktigt lika kass som i fredags när jag var på väg hem – I morgon kör vi på samma metod. 

Ni är många som hört av er efter förra inlägget och mest ang sammandragningarna – tack ni är för fina! Jag har som vanligt försökt att vila så mycket som det går, gråtit en massa och bara varit en stund nu ikväll. Det är nog tyvärr bara så att vi får lägga på det på listan över saker som suger just nu och försöka att hålla ut. 

Men vi får se vad dom säger på torsdag..

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats