Isabelochjag.se – Vi väntar på lillasyster!

Bästa bokstaven – Ingen tv eller iPad för dom små!

Barnkanalen alltså! Hon älskar morgon programmet och hon älskar Draken i bullibompa. Drygt ett år gammal. Sen älskar hon filmen frost. Den kommer hon kunna utantill när hon väl börjar prata riktiga ord. Hon älskar när det sjungs och spelas! 

Jag vet att många är på hela det här ”ingen tv eller iPad för mitt barn inte” påhittet. Ja jag vill kalla det påhitt, för det är i mina ögon bara helt knäppt. 

Isabel får titta på tv. Isabel får titta på film på vår iPad och ah Isabel får spela ”titt ut” spel och andra lärande spel bland apparna. 

Vi nattar Isabel ofta med hjälp av film och mys. Jag kan förstå att det sticker i vissa av eras ögon. Men vi lever tätt inpå både tv, iPad och våra telefoner. För oss är det inget snack om saken att vi ska sluta använda dessa. Så det vore mer lustigt om hon inte lär sig att göra det.

MEN! nej vi vill inte att hon ska få en egen iPad i födelsedagspresent och nej vi sitter långt ifrån alltid inne. Vi begränsar vad hon får titta på såklart och när det har blivit liiite för mycket frost (som under magsjuka) så har vi ”film avbrott” för att inte förvandlas till pratande snögubbar. 

Jag tror att det är super viktigt att man ger barnen alternativ till att titta på tv. Vi läsare böcker pysslar och är ute på äventyr. Men att kunna varva ner – eller tagga till med film eller säng och dans (påminn mig jag måste visa er världen roligaste pingviner sen!) tror jag bara är nyttigt. Man lever i nutiden och tar vara på de fördelar den ger oss istället för att störa oss på dom. 

Hur gör ni? Har ni noll tollerans? Eller gör ni det som faller er in? 

Godmorgon tisdag! Hoppas ni får en bra dag!

  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats