Isabelochjag.se – Vi väntar på lillasyster!

Vad blir det till mat då? | ”Plock-i-hop” paj till folket!

(null)
Allt började nog faktiskt redan i lördags. Efter kalaset så hade vi middag med våra bådas föräldrar och Andreas syster och hennes familj. Svärmor Susanne hade gjort en köttfärspaj med allt möjligt gott i och med smördeg som ”paj skal”. Isabel älskade den med så när jag veckohandlade igår bestämde jag mig för att testa på en liknande variant nu i veckan och köpte hem smördeg. Det finns ju utkavlad och det var helt super smidigt!

Jag tillhör dom som alltid lagar för mycket mat. Och oftast finns det slattar kvar av mat i kylen.

Vad är det i nu då?
– köttfärs, champinjoner, lök, paprika, ris, lätt créme fraîche (vitlök parmesan) och tomatpuré.

Riset hade jag i för att vi hade det över sen innan i kylen och för att jag stävar efter att det är fel att slänga mat. Lika bra att äta upp det. Stekte paprikan, löken och champinjonerna. I med köttfärsen och stek vidare tills den är klar. Salta och peppra. Jag missbrukar ofta vitlökspulver så det hade jag såklart också i. Hittade lätt créme fraîches i kylen och det råkade vara smaken med vitlök och parmesan så den fick hoppa i. Tyckte att det blev lite smaklöst och hade i några matskedar tomatpuré. Saltade och pepprade lite till och vips så var det super gott!

Klädde en pajform med smördegen och förgräddade den tills den såg lite mer gräddad ut sen fyllde jag på med köttfärsblandningen och hällde på den rivna osten som va kvar sen tacosen igår. Sen in i ugnen tills den såg klar och god åut!

Alltså, man kan nog ha i vad som helst. Detta måste vara det bästa sättet att göra sig av med sakerna man har hemma men ändå få något vettigt att äta av det! Perfekt!

La på lite ruccola och taaada!
Middagen är klar – ”Plock-i-hop” paj till folket! Smaklig måltid.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats